Sajnos nincs a keresési feltételeknek megfelelő termék oldalunkon. Próbálja meg máshogy megfogalmazni a kulcsszavakat vagy próbálkozzon általánosabb kulcsszavakkal!

A keresés során hiba történt, próbálkozzon később!

Kategória   Név Ár
{{ result.fullname }}
{{ result.price | currency : "Ft" : 0 }}
Olcsókereső

Ajánlataink: Mede8Er MED800X3D 8 ajánlat

Mede8Er MED800X3D Mede8Er MED800X3D
Csatlakozók
Van
USB port
Van
HDMI kimenet 
Van
Kártyaolvasó
Van
Kompozit video kimenet 
Van
Komponens video kimenet 
Van
Digitális audiokimenet (optikai) 
Van
Digitális audiokimenet (koaxiális) 
Van
LAN port
Nincs
Wi-Fi
Igen
Lejátszható formátumok
Igen
AVI 
Nem
MKV 
Igen
DIVX 
Igen
XviD 
Igen
MP3 
Igen
WMA 
Merevlemez nélkül
JPEG 
Van
További tulajdonságok
Van
Merevlemez mérete
Dolby TrueHD
DTS 
Igen
Dolby Digital 
Nincs
Dolby verziók
Nincs
Feliratok kezelése
Van

További Mede8Er termékek

Gyártó: Mede8er
Modell: MED800X3D

Leírás:

A fullHD 3D-s filmeket és HD-s hangsávokat a HDMI 1.4-es kimenetén keresztül élvezhetjük. De rendelkezésünkre áll az analóg videókimenetek közül a kompozit és komponens is. A hangot a HDMI-n kívül még sztereó RCA-csatlakozókon, optikai és koax digitális kimeneten keresztül is kiküldhetjük az erősítőnkre. A lejátszó teljesen fémből, a legigényesebb kidolgozás mellett készült, súlya meglepően komoly egy ekkora méretű lejátszóhoz képest. Aktív hűtés: a műanyag készülékház miatt egy extra csendes ventilátor is működik a lejátszó hátlapján. Gumis felfüggesztés, alacsony sebesség.

A lejátszóhoz számos eszköz, háttértár is csatlakoztatható. Az fedelét felnyitva merevlemezt (2,5 és 3,5"-est is) helyezhetünk bele. A belső merevlemez beszerelése csavarozást is igényel, és működés közben nem végezhető el. Két USB2.0-és portján köthetünk rá külső háttértárat, de beépített SD/SDHC- és Sony MemoryStick Pro Duo kártyaolvasóval is rendelkezik. Őt magát, mint USB-s háttértárat USB3.0-án keresztül használhatjuk számítógépünkkel. De lehetőségünk van hálózaton keresztüli távvezérlésre is, ha ezt a funkciót engedélyezzük a magyarul is tudó menüben.

Hálózatunkra a beépített gigabites ethernet porttal képes vezetékesen csatlakozni a készülék. Ha vezeték nélkül szeretnénk a számítógép-hálózathoz, internethez csatlakoztatni, akkor választhatjuk a gyárilag beépített PCI Express wifi-kártyával szerelt MED800X3D-WiFi konfigurációt, használhatjuk a külön megvásárolható USB-s wifi-adaptert, de kapható a belső kártya utólag beszerelhető kiegészítőként is. A belső megoldással akár fullHD-s filmek is lejátszhatóak - megfelelő wifi térerősség és max. kb. 38 Mbit-es sebességig - vezeték nélküli hálózaton keresztül.

Ha hálózaton használjuk a lejátszót, képes megosztani (beépített SMB-szerver) a rákötött háttértárakat hálózatunkon keresztül is. Szükség esetén név/jelszó párossal is levédhető a Samba-n keresztüli hozzáférés. Tesztjeink során 13,8 Mbyte/másodperc sebességgel tudtunk gigabites hálózaton keresztül a MED800X3D belső lemezére nagy filmfájlokat másolni úgy, hogy a másolási műveletet a lejátszó fájlböngészőjében kezdeményeztük a távvezérlő segítségével.

Gyakorlatilag nem igen találhatunk olyan konténerformátumot, amely kibontásával ne bírkózna meg a lejátszó: AVI, MKV, MKA, TS, TP, M2TS, MTS, MPG, MP4, MOV, M4V, VOB, ISO, IFO, DAT, WMV, ASF, RM, RMVB, FLV (akár 1080p-ben is) sem okoz gondot. Ahogy látható olyan, médialejátszókon kevésbé használható formátumok, mint a Real Media, vagy a Flash videók is lejátszhatóak a Mede8er-en.

Fő erénye természetesen a 3D-s filmfájlok terén mutatkozik meg. 3D Blu-ray ISO, side-by-side, top-bottom, frame sequential, Frame Packing (max. 1920×1080 felbontásig) - ezeket mind kezeli. Akár 2D-s tartalomból is képes 3D-s látvány előállítására (bár ezt a funkciót a 3D-s tévék is tudják), de a 3D-s filmeket 2D-ben is le tudja játszani. Blu-ray licenszt nem tartalmaz, így a 2D és 3D BD filmek lejátszása is csak lite módban lehetséges - elméletileg. Elméletileg, hiszen a gyakorlatban működnek az egyszerűbb struktúrával rendelkező (JavaScript nélküli) BD menük is, így a filmek jelenős részét eredeti formában is megnézhetjük (menüvel, extrákkal együtt).

Támogatot videókódolások: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 SP/ASP/AVC (H.264), XviD, DivX, WMV9 (VC-1), RealVideo 8/9/10 (720p-ig).

Kompatibilis hangformátumok: MP2, MP3, OGG Vorbis, PCM, LPCM, AAC, RA, Dolby Digital (AC3), Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA, FLAC (max. 24 bit/192 kHz), M4A, APE, WAV, WMA standars (DRM és/vagy Advanced Profile nem támogatott).

Használható feliratformátumok: SRT, SSA, SUB, SMI, PGS. A szöveg alapú feliratok esetén tetszőlegesen állítható a betűméret, annak pozíciója, kódkiosztása, késleltetése, vagy épp előrébb hozása, de többféle színnel is megjeleníthatő a filmfelirat (fekete kontúr mellett).

Lejátszható képformátumok: JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG. A képlejátszás a MED800X3D egyik erőssége. Szuper gyorsan jeleníti meg az akár 50 MB-os (tömörítetten ekkora!) JPG képeket is, és zenét is indíthatunk a diavetítés alatt, amely ráadásul számos látványos képváltási effektet képes használni.

Kompatibilis fájlrendszerek: FAT32, NTFS, HFS+

A MED800X3D extra funkciói, melyek kevés médialejátszón léteznek:

DLNA Media Renderer funkció: távolról vezérelhető lejátszás DLNA szabvány szerint
Külön gombbal kapcsolható billentyűvilágítás a távvezérlőn, tanítható funkciógomb
Mappák jelszóval való levédése (pl. korhatáros tartalom esetén)
Transmission torrentkliens webböngészőben elérhető felülettel
Beépített webböngésző, opcionális rádiós billentyűzet trackpaddel
Adatbázis alapú zenei és videós jukebox keresés funkcióval
Fájlböngésző előnézettel (akár Blu-ray ISO esetén is működik)
Saját skin, egyedi hátterek telepítésének lehetősége
Zenelejátszó albumborítóval, háttérképpel és mappánként különböző képernyővédővel
Pinkódos védelem lemezformázás ellen
USB-s háttértárak biztonságos leválasztása
Kedvencek oldal (akár kezdő képernyő is lehet a bootolás után)
Egyedi betűtípus (fontfájl) használata a menükhöz és a filmfeliratokhoz
Ötféle mappanézet pl. filmekhez, zenékhez és fotókhoz optimalizálva
Autoplay funkció - bekapcsolás után egy adott mappa tartalmát kezdi végtelenítve játszani
Filmek megjelölése automatikusan és manuálisan is: nézett/nem nézett
Nagyon gyors fotólejátszás
A leglátványosabb, a többi Realtek processzoros lejátszótól jelentősen megkülönböztető tulajdonsága a MED800X3D-nek a zenei és a videós jukebox nézet. Bár számos médialejátszón lehetőség van a szokásos fájlnézet helyett grafikus (lemezborítók alapján, részletes filminfókkal együtt) megjelenítésre is, a Mede8er egyedi utat választott. Magát a jukeboxot itt is a számítógépen futtatott programokkal (pl. YAMJ to Mede8er Windows alatt, vagy DuneX a Mac OS X-ben) tudjuk legeneráltatni és karbantartani. A végeredményt azonban a lejátszó firmware-je is végigszkenneli, és saját adatbázist épít ez alapján. (1000 filmet kb. 20 másodperc alatt szkennel le, 1000 zeneszámot pedig kb. 40 másodperc alatt). Ezután már bármikor tudunk keresni, szűrni a filmjeink között pl. műfaj, évszám, értékelés, cím, stb. alapján.

A filmeshez hasonló lehetőségeink vannak a zenei jukebox kapcsán is, a végeredmény pedig igen látványos és jól használható (a filmes jukeboxról készült fotót lásd a képek között):

Ha nincs szükségünk a teljes jukeboxra, egyszerűen megoldható, hogy a fájlböngészőben kiválasztva egy filmet vagy zenei albumot, annak borítógrafikája is megjelenjen. Elegendő ehhez a film, vagy a zene mappájába 160×237 pixeles ,,folder.jpg" nevű képet helyeznünk, és az előnézetet is mutató böngésző megjelenítési módra váltanunk.

Ha internetes tartalmak elérésére vágyunk, a Mede8er ezen a téren is készségesen segít. A szélesképernyős tévékre optimalizált YouTube XL alkalmazás mellett elérhetőek webrádiók, videós podcastek és online tévék (pl. CNN News, UEFA hírek), Facebook, Twitter, de a közel teljes értékű és médialejátszóhoz képest kifejezetten gyors webböngésző pedig végképp bármit képes a tévénkre varázsolni. Ha komolyan és főleg kényelmesen szeretnénk ezeket az online alkalmazásokat használni, érdemes elgondolkozni az opcionális rádiós mini billentyűzet és trackball beszerzésén is (ami ráadásul számítógépünkhöz is használható).

Hasonló termékek